Zonnepanelen

Moderne zonnepanelen zijn in staat om, zelfs bij bewolkt weer, zonnelicht om te zetten in elektriciteit. Dit proces heet zon-PV. PV staat hier voor photovoltaïsch (fotovoltaïsch) – ofwel licht (foto) omzetten in elektriciteit (volt).

Hoe werkt een zonnepaneel?

Bij PV-systemen (zoals zonnepanelen) zetten zonnecellen licht, dat wordt opgevangen, om in elektriciteit. Een enkele zonnecel kan maar weinig elektriciteit produceren. Daarom worden deze zonnecellen aan elkaar gekoppeld. Zo vormen ze fotovoltaische panelen (PV-modules).

Wanneer deze PV-modules ook weer aan elkaar worden geschakeld en op een zonnige plek strategisch op een draagstructuur worden geplaatst en met elektronische randapparatuur (zoals een groene stroomteller en een omvormer) worden verbonden, dan hebben we een fotovoltaische systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de u de opgewekte stroom kunt gebruiken.

Sommige bedrijven en huishoudens produceren zo meer energie dan ze gebruiken. Deze elektriciteit wordt dan teruggegeven aan het energiebedrijf, wat in hun afrekening terug te vinden is.

Vraag bij Ronic meer informatie, of om een vrijblijvende offerte. Of ga met ons in gesprek.

Ontvang persoonlijk advies

& krijg antwoord op al je vragen!

We helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen!