Data installaties

Een modern bedrijf kan niet meer zonder een betrouwbare data-installatie. Ronic is gecertificeerd installateur. Snelle informatieoverdracht over betrouwbare verbindingen.

Ronic elektrotechniek

Data installaties

Bekabelen

Er zijn vele kwaliteiten in kabels. Bij bekabeling houden we rekening met het dataverkeer dat nodig is (ook in de toekomst!), de afstanden en de soort data die de kabels moeten transporteren.

Bekabeling die via een patchkast loopt (naar outlets toe) moet eenvoudig omgezet kunnen worden. Flexibele systemen die goede informatieoverdracht garanderen.

Betrouwbaarheid

Onze installateur meet de demping, bandbreedte, weerstand en lengte van de kabels die we aanleggen. Het aan te leggen netwerk zal daardoor aan de gestelde eisen voldoen en zonder problemen gebruikt kunnen worden.

Update of nieuw

U kunt bij Ronic een compleet nieuwe en moderne data-installatie laten plaatsen, of uw bestaande traditionele netwerk laten opwaarderen naar een modern systeem.

Bekabeling

Onze kabels zijn geschikt voor zeer snelle overdracht van zowel telecommunicatie als computergegevens. De kabels zijn gecertificeerd en geschikt voor gebruik op lange termijn. Ronic zet deze duurzame producten in om onze klanten kwaliteit te bieden, zowel bij oplevering als in de toekomst.

Soorten kabels

Bij bekabeling kunt u denken aan glasvezel of koperverbindingen. De gebruikte termen die garant staan voor snelheid en kwaliteit zijn UTP Cat5e (100-125Mhz) of Cat6 (>250Mhz), of de Cat6A (die uitsluitend shielded is).

Lees ook over datasnelheden.

De snelheid en kwaliteit hangt natuurlijk af van de “zwakste schakel”. Daarom stellen wij hoge eisen aan onze monteurs en aan de andere onderdelen van de data-installatie, zoals outlets en patchkasten.

Datasnelheden

Moderne installaties voor veeleisende werkomstandigheden

Wij leveren gecertificeerde data-netwerken in onder andere Cat 5E en 6 en in glasvezel. Deze netwerken worden gebruikt voor het transport van spraak, data en beeld.

Cat5e staat garant voor 100 Mbit per seconde.

Wanneer meer snelheid nodig is, kan Cat6 garant staan voor een snelheid van 1024 Mbit per seconde.

Outlets

De verbinding op de werkplek

De computer of telefoon op de werkplek wordt met een kabeltje aangesloten op een outlet aan de muur (een aansluitpunt). De kwaliteit van dit verbindingsstuk is mede bepalend voor de uiteindelijke snelheid.

Vele mogelijkheden

Bij het opzetten van een nieuwe data-installatie zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar voor het plaatsen van de outlets. We bespreken met onze klanten de volgende mogelijkheden.

  • Datadozen of balken, met daarin aansluitpunten.
  • RJ45-connectoren voor onder andere LAN-kabels.
  • RJ11-connectoren voor onder andere traditionele telefoonkabels.
  • Kwaliteit Geschikt voor 10/100/1000 Mbit/s-netwerken.

Ronic heeft verschillende datadozen en balken om uit te kiezen, zodat u altijd iets kunt vinden dat past bij het interieur van uw huis of kantoor.

Patchkasten

Patchkast – het hart van uw netwerk

Een patchkast verbindt uw centrale (telecommunicatie) en server (datacommunicatie) met de gebruikers op de werkplekken.

We bieden verschillende soorten patchkasten aan, om uw data-installatie optimaal in te richten. Er zijn onder andere:

  • Patchkasten aan wand en of staand op  de vloer.
  • Patchkasten met glazen deur.
  • Patchkasten in combinatie met een serverkast.
  • Verschillende maten.

In gesprek met onze klanten bepalen we de beste patchkast voor de meest optimale data-installatie.

Ontvang persoonlijk advies

& krijg antwoord op al je vragen!

We helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen!